Fuut

Het is volop genieten buiten. Zoveel prachtige kleuren groen, je kunt ze niet tellen . Overal hoor je al weer het nodige gepiep van jonge vogels. Als het lukt probeer ik soms tussen de middag even een rondje Berkel te maken.Het hoofd is wel weer helemaal leeg. Soms  zie je niets en soms zoveel dat je de tijd in de gaten moet houden. Er zijn al weer de nodige meerkoeten geboren, altijd weer die guitige rode kopjes. Het nest keurig verscholen tussen het groen.MeerkoetenEven verderop zat een blauwe reiger aan de slootkant te speuren naar eten. Temidden van een vrolijke bloeiende berm.Blauwe ReigerGisteravond nog even na het eten een rondje gefietst. Kijken of ik weer futen kon vinden met jongen op hun rug. Al redelijk snel kwam ik ze tegen. Het is altijd weer een oh en ah gehalte om dit soort tafereeltjes te aanschouwen. Heb ook een keer geprobeerd op een andere mannier de fuut op de foto te zetten, een beetje door het riet heen zodat je een bijna natuurlijke focus krijgt.

FuutNa een tijdje het gezinnetje gezien te hebben geobserveerd, kwam pa plotseling met een vis aan zetten. Vermakelijk om te zien, er wordt gevent met de vis, de kleine bekjes gaan wel om de vis heen maar ze slobberen er een beetje aan. Na verloop van tijd heeft pa er genoeg van en slokt de vis in 1 keer naar binnen. 1 van de jongen zwom een tijdje naast ma en plotseling hoorde ik lawaai er kwam een reiger overscheren die wel 1 van de jongen wilde hebben maar de reiger zag mij zitten en vertrok zonder prooi.

Fuut met visAls laatste nog een foto van een fuut met jong op de rug. Tot een volgende blog

Fuut met jong

Leave a Reply