Nieuw libellen seizoen

Gisteren op bezoek geweest bij Arjen. Je kunt dan genoeglijk op de flat blijven zitten. Maar het fraaie weer van eind maart bracht ons al snel op het idee om even naar het Dwingelderveld te gaan.  Een schitterend natuurgebied, wat in augustus helemaal paars kleurt door de grote heidevelden. Na een klein eindje gewandeld te hebben zagen wij een klein en fraai meertje.

DwingelderveldWij hadden al wel afgesproken dat we evenals vorig jaar weer een wedstrijd zouden doen, om te kijken wie de meeste libellen zou kunnen spotten. Onderweg zaten wij al te filosoferen welke wij waarschijnlijk als eerste tegen zouden komen.  Voor de hand liggend is de vuurjuffer. Nadat wij het meertje zagen konden wij het niet nalaten om even te kijken of er toevallig……… Al snel zagen wij een paartje libellen is het de noordse is het de bruine? Beide juffers zijn de enige 2 die overwinteren en bij hogere temperaturen zich laten zien. Na een tijdje kwamen wij tot de conclusies dat het de bruine winterjuffer was. Wel bijzonder om deze bruine al in maart eitjes te zien afzetten

Bruine winterjuffersDe lezer zal begrijpen dat de dag niet meer kapot kon. Ageeth had gelukkig wat te lezen bij zich en moest weer het nodige geduld betrachten. Hierbij wil ik dan ook het libellen seizoen mee openen en de richting aangeven door deze eerste libellen foto 2014 te plaatsen.

Bruine winterjuffer

Tot een volgende blog

Leave a Reply