HeHe

Een beetje een rare titel misschien, maar heb zelf het idee dat het sinds november al grijs is.  Mocht er een heldere dag tussen zitten dan moest er gewerkt worden. Maar gevoelsmatig is het lang grijs geweest en dan kun je ook bijna alleen maar grijze foto s maken. En dan blijft de blog ook leeg.

Grijs

Maar vandaag had ik een leuke combinatie en het het was schitterend zonnig winterweer  en een vrije dag.  Het was gewoon weer om op de fiets te stappen. Met de fiets zie je nog steeds meer. Even een rondje langs de Berkel. Nabij de stuw kwam ik snel de Grote zaagbek tegen. Vind het altijd een soort punkers

Grote Zaagbek

 

Onderweg vloog er weer van alles over, een stel aalscholvers, duiven, een buizerd. Kortom er viel genoeg te genieten. Bij de brug in het Loo, zag ik nog net een Grote Zilverreiger

Grote Zilverreiger

Vandaag ook voor het eerst een keer mijn nieuwe app gebruikt om waarnemingen vast te leggen. Het voordeel is dat jou waarneming exact de plaats noteert waar jij de vogel ziet. Kwam er alleen thuis achter dat ik nog niet op verzonden had geklikt, Dus ze stonden er thuis nog niet op. Maar ook dat knopje nu ontdekt. Dus dat gaat de volgende keer zeker lukken.  De meerkoeten zaten ook weer heerlijk op een kluit te eten

Meerkoeten

 

Weer verder gefietst en nog even bij de apedijk gekeken of er niet weer een waterspreeuw was. Maar helaas niet waar genomen, zou ook wel te gek zijn om deze vogel 2 jaar achter elkaar te mogen zien. Maar her rondje was niet vervelend. Via de apedijk weer richting de berkel bij het het Muldershuis. Ook hier kwam ik nog een stel zaagbekken tegen. Al doorfietsend kwam ik nog een blauwe reiger tegen.

Blauwe reiger

 

Toen even getwijfeld zal ik een kop koffie drinken bij het Muldershuis of toch maar door fietsen naar huis. Het laatste gedaan. Maar toen ik daar mee bezig was, zag ik wat groens voorbij vliegen. Een tijdje daar gestaan en toen zag ik 2 groene spechten vliegen. Heb een tijd daar gestaan en hoopte dat ik ze weer kon zien. Er moest gegeten worden dus kwam er 1 specht al weer redelijk snel uit het bos vandaan.

Groen Specht

 

Als laatste kwam ik nog een bloeiende boom tegen. Nou ja het leek alsof hij bloeide, de boom zat vol met groenlingen.

Groenlingen

 

Kortom ik heb mij niet verveeld en genoten van de middag. Tot een volgende blog

 

Leave a Reply