Vakantie

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik weer nieuwe post heb geplaatst. Maar dat wil niet zeggen dat er niet is gefotografeerd. Er zijn in de vakantie weer de nodige foto s gemaakt en die moeten allemaal weer worden uitgezocht en dan is het altijd weer een moeilijke keus welke bewaar je en welke gooi je weg. In de Pyreneeën waar wij zaten waren maar weinig libellen, dus heb mij bezig gehouden met de nodige vogels. Op de camping zelf kwam steeds een gaai, hij kwam steeds dichter bij de tent, dus dan is het een beetje achterover leunen in je luie vakantiestoel en de camera op schoot en dan maar wachten, helemaal niet vervelend met een glas wijn binnen handbereik.

Gaai

 

Na een eind gereden te hebben kwam ik onderweg een hop tegen. Gelukkig wilde de hop wel even poseren, vanuit de mobiele schuilhut kon ik hem goed voor de lens krijgen. Het blijven fraaie dieren.

Hop

 

Verder waren er op de camping heel veel hagedissen, als je naar het toilet gebouw wandelde schoten ze aan alle kanten onder tegels of onder de dakpannen. Je kwam ook vele rond gaten in de grond tegen, allemaal holletjes waar ze in weg kunnen kruipen. Ze zijn ontzettend schichtig en niet gemakkelijk op de foto te krijgen. Naast de bruine hagedissen waren er ook groene op de camping, de eigenaar vertelde dat hun kat een voorkeur voor de groenen had. Maar deze heb ik niet kunnen fotograferen. Heel even wilde er een hagedis wel even meewerken vlak voordat hij zijn holletje weer in ging.

Hagedis

Weer thuis gekomen moest er weer gewerkt worden en moest ook de libellen stand weer op orde worden gebracht. Het blijft leuk om aan het eind van het seizoen te zien hoeveel soorten er in 1 jaar zijn gehaald afgelopen week nog de zwarte heidelibel toegevoegd op waarneming.nl. De stand is nu 41 soorten, kijken hoever we nog kunnen komen. Als afsluiting nog en foto van een paardenbijter in de vlucht.

Paardenbijter

Tot en volgende blog

One Response

  1. Je hebt je weer goed vermaakt, zo te zien. Leuke foto’s weer.

    En 41… Ik moet nog even goed aan de slag, geloof ik…

    Groeten, Arjen

Leave a Reply