Libel seizoen geopend

Afgelopen weekend een lang weekend naar Berlijn geweest. Daar vele dingen bekeken en heerlijk door de stad gefietst. Opvallend naast de vele fraaie gebouwen die Berlijn heeft is er veel groen  in de stad. Overal zijn kleine parkjes, waar de mensen recreëren. Natuurlijk heb ik rond gekeken of ik ook libellen zag, maar helaas. Berlijn kent vele prachtige musea, in het Hamburger Bahnhof museum kwam ik een tafereel tegen, wat mij direct weer aan mijn tijd in de schoolbanken deed denken. Ook ik moest wel eens in de hoek staan

Ga in de hoek je schamen

Gelukkig hoef ik nu niet meer in de hoek, tenminste dat vind ik zelf. Vandaag hadden wij een familiedag in Uffelte, hoe dichter ik bij kwam, bedacht ik mij dat de weerribben wel heel dichtbij waren. Dus even een ritje naar Kalenberg gemaakt. Plotseling zag ik een hele groep libellen, dan gaat de auto subiet op de rem en zonder fototoestel ga ik niet op stap gelukkig. Al snel zag ik in de sloot diverse libellen waaronder de smaragdlibel,  gelukkig ging er ook nog 1 even zitten. Want de familiedag stond ook nog op het programma, dus echt veel tijd was er ook weer niet. Mar toch met deze foto is voor mij het libellen seizoen geopend.

SmaragdlibelTot een volgende blog

 

Leave a Reply