Pinkstervreugd

Wij zijn even 2 dagen met de tent op stap geweest. Midden in het gebied van het aamsveen. Natuurlijk moesten er ook nog boodschappen worden gedaan, onderweg richting glanerbrug, wilde ik even stoppen bij een klein vennetje. Uit de auto gestapt zag ik al vele libellen vliegen. Het duurde niet lang of de conclusie was al snel getrokken, Ageeth liet mij achter en ging de boodschappen halen, zodat ik naar hartelust kon fotograferen. De bloglezer zal wel snappen ik heb geen moment tegen gesputterd.  Al snel kwam ik er achter dat er witsnuitlibellen vlogen, allereerst de wat zeldzame Gevlekte witsnuitlibel

Vervolgens heb ik de in Nederland wat algemener voorkomende Noordse witsnuitlibel op de foto gezet

Als laatste laat ik nog een foto zien van een net uitgekropen Keizerlibel

Kortom het weer werkte mee, de libellen werkten mee en dan zijn 2 dagen weer zo voorbij. Het laad de mens weer op. Tot een volgende blog

 

2 Responses

  1. Marlies

    Mooie libelles! Moet je mij ook maar een x leren om ze op de foto te zetten! Liefs

  2. ze zijn prachtig de libellen..met veel geduld ..lukt het wel..

Leave a Reply