Libel weekend

Zoals in mijn vorige blog al aangekondigd, ben ik gisteren naar de Weeribben geweest. Om precies te zijn bij het plaatsje Kalenberg. Al weer voor de derde keer op zoek naar de donkere juffer  en de Sierlijke witsnuitlibel.

Met de boot van staatsbosbeheer werden we naar het beruchte eilandje gebracht waar de donkere waterjuffers zouden zitten, alleen de vaartocht door de weerribben kan niet lang genoeg duren.

Na een tijdje werden de donderen juffers gevonden en bestond de mogelijkheid ze op de foto te zetten

Na een tijdje werden we naar een ander eiland gebracht waar eer gisteren nog een uitsluiping werd gezien van een sierlijke witsnuitlibel. Na een hele tijd zoeken was het eigenlijk de bedoeling om weer huiswaarts te keren, het zag er naar uit dat het voor het 3e jaar weer niet was gelukt. Op het laatst had toch iemand de ogen goed open en hadden we het geluk om de sierlijke witsnuitlibel te ontmoeten Het is een zeer zeldzame libel dus is de blijdschap altijd grot waneer je zoiets vind.

wordt vervolgd tot een volgende blog

2 Responses

  1. Mooie fotos hoor!!! Liefs Marlies

  2. Wim Morsink

    Hoi Geert,

    Wat een fantastische foto’s!! Geweldig gedaan, om jaloers op te worden!

    Groet,
    Wim

Leave a Reply