Zeearend

Vandaag  samen met Arjen op  zoek gegaan naar de Middelste Bonte Specht. Op waarneming.nl stond dat hij in de buurt van Eibergen was gezien. Bij het bosje aangekomen zagen we wel een paartje Bonte Spechten en Kool- en Pimpelmezen en Boomklevers maar geen Middelste Bonte Specht helaas. Richting Rekken zou ook nog een bosje kunnen zijn, hier waren ze vorig jaar gesignaleerd maar dit was te voet te ver weg. Van Rekken is het nog maar een klein eindje rijden naar 1 van mijn favoriete plekken in de buurt van Zwilbrock. Aangekomen in dit stiltegebied zagen we dat er een marathon werd gelopen, maar gelukkig net buiten het gebied waar ik naar toe wilde. In de verte zagen we een grote groep ganzen enigzins paniekerig reageren, dit trekt toch weer de aandacht. Vlakbij het punt aangekomen kwamen we tot de ontdekking dat er een zeearend actief was. Nog nooit had ik een zeearend in het wild gezien dus mijn enthousiasme was groot, snel de camera gepakt en zo goed mogelijk geprobeerd een foto te maken. Het is helaas geen wereldfoto geworden maar laat het resultaat toch even zien, en wacht op betere tijden. De zeearend is zeer zeldzaam geworden.

Leave a Reply