Winter

De afgelopen weken heeft het in Eibergen flink gevroren, de Berkel is dan ook helemaal dicht gevroren. Het winterweer is dan ook voor veel mensen volop genieten, mensen kunnen lange schaatstochten maken, kinderen schaatsen hun baantjes kortom het is genieten als je om je heen kijkt. Dat de winter ook een keerzijde heeft zijn wij ons vaak minder van bewust. We geven de vogels te eten, de pindakaas pot aan de muur doet het nog geweldig bij ons thuis. Bij de stokkersbrug in Eibergen kwam ik toch minder vrolijke dingen tegen allereerst kwam ik een Canadese gans met een gebroken vleugel tegen 

Verderop lagen nog dode dodaars

Even verder stapte een meerkoet zonder sokken en of schoenen parmantig over het ijs

Kortom het is leven en overleven. Terwijl ik stond te kijken kwam er een man naast mij staan met een zak brood, hij wilde de eenden gaan voeren, terwijl hij een handje brood weg wierp vlogen er veel eenden weg, al mopperend zij hij dan hebben ze ook geen honger dan ga ik wel ergens anders voeren.  Nadat hij weg was had het brood gretig aftrek bij een jonge kokmeeuw.

Na een tijdje hier rond gekeken te hebben zag ik dat de Canadese gans een beschut plekje in het gras had opgezocht, de wind was guur en ik …. zocht weer even beschutting in de auto de kachel op standje high de handen voor de roosters. Met gemengde gevoelens rij je dan weer naar huis, het is winter bijna weer een elfstedentocht, veel kinderen met plezier op het ijs, maar het heeft een keerzijde weer op aarde geland denk ik het is de natuur, zijn wij mensen zoveel beter?

 

Leave a Reply